Är du vår nästa serveringsansvarig?

Vad innebär tjänsten

Rollen som serveringsansvarig på Örebro kårhus innebär att du är den personen som är ansvarig ”på golvet” när vi har verksamhet med servering.

Som serveringsansvarig är du arbetsledare över den ideella personalstyrka som finns med dig under kvällen, du är kontakten med köket och vaktstyrka. Om det uppstår situationer under verksamheten som kräver ett beslut av något slag är det du som serveringsansvarig som har rätt till att fatta beslut.

Du är den som ansvarar för att verksamheten förhåller sig till de lagar och regler som finns för att driva en restaurangverksamhet.

Du kommer få god kännedom om huset (det vill säga larm, förråd, öltankar och fatsystem, kassasystem, appsystem mm.). Som serveringsansvarig deltar du även på ett verksamhetsmöte i månaden för att då vara en aktiv del i Örebro kårhus utvecklingsarbete.

Det är ett superroligt uppdrag där du får möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper och engagera dig. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet som serveringsansvarig på andra restauranger, dock behöver du ha jobbat ett par pass på kårhuset de senaste terminerna. Har du aldrig jobbat tidigare så behöver du jobba ett par pass innan du kan gå vidare som serveringsansvarig så du får en känsla av hur vi jobbar i verksamheten

Denna tjänst är arvoderad betyder att du får ett passarvode för de pass du jobbar samt att du tar ett steg upp på förmånstrappan.

Vem är du?

Vi letar efter dig som brinner för kårhuset, någon som vill se huset växa tillsammans med alla som jobbar inom verksamheten.

För att passa i denna roll behöver du vara någon som känner dig säker som ledare i en grupp samt jobbar väl under stressiga situationer. Arbetet förläggs även huvudsakligen under kväll och natt så det behöver fungera väl för dig som person.

Fördelaktigt är om du varit engagerad tidigare som ideel för att vara van vid huset och har en uppfattning om hur verksamheten funkar.

Enda kravet är att du är 20 år gammal för att få vara serveringsansvarig enligt alkohollagen (2010:1622 kap 8 §18).

För att bli serveringsansvarig kommer du få gå bredvid en annan ansvarig som trainee tills kårhusets verksamhetsledare och övriga serveringsansvariga känner sig bekväma med att du är redo för att köra upp som serveringsansvarig och visa att du har koll på allt som krävs för rollen. Du ska känna dig trygg i rollen och därför går du så många pass som du och verksamhetsledare känner att du behöver.

Likt medlemmarna i våra studentteam så tvingar vi aldrig dig som serveringsansvarig att jobba på kårhuset. Vår verksamhetsledare lägger schema ungefär en månad i förväg i dialog med alla serveringsansvariga och tillsammans försöker vi pussla ihop alla pass för att kunna ha öppet. Vi ser helst att du kan jobba 1-2 pass i månaden.

Om du känner att det här låter kul och spännande så tveka inte att höra av dig till vår verksamhetsledare med frågor, alternativt sök redan nu med CV och personligt brev till  som för dialogen vidare med dig.