jobba på kårhuset

När du engagerar dig på kårhuset bidrar du till att både huset och studentlivet vid Örebro Universitet håller sig levande under tiden som du själv får en kul studietid!

Alla kårmedlemmar kan pröva på ett pass och få en fribiljett som tack! Med denna fribiljett kan du ta med en kompis och ni kan komma in gratis och få köföreträde på alla ordinarie event på kårhuset!

Vill du fortsätta engagera dig kan du gå med i ett studentteam och få dessa personalförmåner:

 Personalrabatt på mat!

✔ Köföreträde till pub och nattklubb!

✔ Gratis inträde till ordinarie nattklubb och pub!

✔ Exklusiv personalfest i slutet av varje termin!

✔ Utbildningar och aktiviteter med ditt team!

✔ Meriter till CV:t!

✔ Gemenskap!

✔ Nya vänner!

Förutom detta får du alltid mat, obegränsat med läsk samt en Redbull under ditt pass!

Som medlem i studentteam får du tillgång till det exklusiva personalkortet (en symbol som läggs till på ditt Hitract konto) som ger dig tillgång till dina förmåner! Utöver detta kommer du som engagerad i kårhuset få uppleva många stunder av glädje, nya vänner, arbetslivserfarenheter, utbildningar och sist men inte minst

– få uppleva ett riktigt studentliv!

HUR BÖRJAR JAG ENGAGERA MIG PÅ KÅRHUSET?

1.
Kontakta vår teamsansvarig!
Oavsett om du enbart ska testa ett pass eller jobba med ditt studentteam behöver du välja ett pass och bli uppskriven på schemat!

När du ska pröva ett pass mailar du till vår teamansvarig på teams@orebrokarhus.se för att boka in dig!
Är du med i ett team skriver du till din teamledare.

2.
På plats!
Personalentrén hittar du på baksidan av huset. Vilken tid du börjar beror på vilket pass du valt, vilket du hittar i schemat
– Genomgång startar vid utsatt tid så kom gärna 10 min innan!

Alla på kårhuset får arbetskläder som vi tillhandahåller, vid behov har vi även tjockare jackor om du behöver jobba utomhus. Vi rekommenderar att du har bra skor på fötterna, det är inte ovanligt att man går upp mot 10 000 steg på en kväll!

Kårhuset älskar overaller! Ta gärna med dig din ovve om du har en och jobba i den (ej i köket) och representera din kårsektion!

3.
Välj arbetsroll!
När du bytt om till arbetskläder ger kårhusets ansvariga dig en genomgång för kvällen. Du får samma genomgång oavsett om det är ditt första pass eller om du jobbat innan.

Här delas arbetsroller ut och du får önska den roll du vill ha under kvällen vilket du får i mån av plats. Oavsett vart du hamnar kommer vi visa dig hur du jobbar där, oberoende av tidigare erfarenhet.

Du kan välja mellan: entré, garderob (ej under torsdagspub), bartender, roddare och diskplockare. 

entré

Som entrépersonal är du ett av de första ansikten som gästen möter!  Du ansvarar för att gästen får ett gott första intryck av kårhuset och tar emot eventuell betalning av inträde samt kollar legitimation (under puben) och huruvida de är kårmedlemmar eller ej!

garderob

Som garderobiär ansvarar du för att gästens klädesplagg och tillhörigheter förvaras på ett korrekt och säkert sätt!

bartender

Som bartender ansvarar du för dryckesservering och att baren ser ren och fin ut. Du är också den som är ansvarig för gästens beställningar och ser till att överservering inte sker.

roddare

Som roddare ansvarar du för att alla kylar är fulla och att det finns tillräckligt med sprit och mixers i baren. Ditt huvudansvar är att se till att de som är bartenders aldrig har slut på vare sig glas eller alkohol så att de aldrig behöver lämna baren eller inte kan servera gästerna.

diskplockare

Som diskplockare ansvarar du för att få in all disk till disken. Panten ska i pantpåsar, glas ska i glastunnan och disken ska diskas.  Diskplockarna är de som rör sig mest runt om huset och utan dem står serveringen still och kvällen blir snart kaos!

4.
Förberedelser!
När du fått din arbetsroll är det dags att förbereda! Ditt område och huset behöver vara redo att ta emot ca 1000 besökare under nattklubb (något färre under torsdagspubar) när dörrarna öppnar!

Du samlas vid ditt område med de som ska jobba tillsammans med dig under kvällen. Är det första gången du jobbar får du en snabb genomgång på hur man gör på just den stationen, oftas är det någon du jobbar med som jobbat på kårhuset tidigare som du kan ta hjälp av!
På alla stationer finns det rutiner för uppstart, allt som står där behöver vara gjort innan öppning.

6.
Stängning!
Besökarna har gått hem men än är inte passet över!

Efter verksamheten behöver vi städa för att se till att kårhuset ser bättre ut än vad det gjorde när du kom dit! På varje station finns städrutiner som förklarar vad som ska göras och vart städmateriel finns.

Om alla hjälps åt att städa så går det snabbare! Är du/ni färdiga tidigt, stäm av med SA som kan godkänna er städning och gå sedan och hjälp någon annan station att städa. Vi kommer inte hem förrän alla stationer är färdigstädade.

Kårhuset har ett samarbete med ett taxibolag så du som bor långt bort behöver inte vara orolig för att cykla eller gå hem sent på natten! Berätta för kvällens serveringsansvarig att du vill ha en taxi hem och vi fixar att du kommer hem säkert!

5.
Öppning!
Allt är redo och dina medstudenter anländer för att festa!  Hur ett pass ser ut kan variera men det du kan vänta dig är en givande och rolig tid tillsammans med övrig personal!

teamledare

Har du engagerat dig inom studentteam och skulle nu vilja ta en större roll? Då kanske teamledare är något för dig!

Varje studentteam har en teamledare och max 15 medlemmar. En teamledare är en studentteamsmedlem som har en stöttande ledarroll i sitt team och ser till att sitt teams pass har personal i samråd med kårhusets teamansvariga.

Ditt ansvar som teamledare blir att hålla koll när det är ditt teams vecka att jobba pub eller nattklubb, för att sedan kontakta ditt team och skriva upp de medlemmar som kan jobba i schemat. Du kommer även stötta teamansvariga i rekrytering genom att stå ute på campus för att värva nya medlemmar.

Din roll liknar den av en fadder under introduktionen, där du har en engagerad roll i ditt team för att se till att medlemmarna mår bra och trivs. Detta genom exempelvis anordna teambuilding aktiviteter med ditt team.

Som teamledare får du utökade förmåner utöver dem du får som studentteamsmedlem!

Om detta låter intressant hör av dig till våra teamansvariga!

lediga tjänster på örebro kårhus

Kaféansvarig

Är du vår nästa kaféansvarig? Vad...

köksassistent

Är du vår nästa köksassistent? Vad...

Serveringsansvarig

Är du vår nästa serveringsansvarig?...

© Copyright Örebro Kårhus AB 2022

design by Louise Larsson Nordling